Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

COCO CHANEL...μια γυναίκα που έχει γράψει ιστορία!


Κορίτσια σήμερα ήθελα να σας μιλήσω για κάτι λίγο διαφορετικό!!!Μιας και αγαπάμε την ομορφιά και την κομψότητα σκέφτηκα να μάθουμε κάποια πράγματα για μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ου αιώνα!!

COCO  CHANEL



Πραγματικό όνομα της Coco Chanel ήταν Gabrielle Bonheur Chanel,γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1883 και πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 1971 στο Saumur στην κοιλάδα του Λίγηρα της Γαλλίας.Η Gabrielle Bonheur Chanel μεγάλωσε σε ένα γαλλικό ορφανοτροφίο,και απ'ότι φάνηκε το ντύσιμο και πιο συγκεκριμένα το φόρεμα των καλογριών όπου ήταν απλοικό και άκαμπτο επηρέασαν τα σχέδιά της.
Στα αρχικά καλλιτεχνικά της βήματα η Chanel χρησιμοποιούσε πολύ το ύφασμα jersey όπου τότε συνηθιζόταν να χρησιμοποιείται στην δημιουργία αντρικών εσωρούχων,ένας λόγος βέβαια που το είχε επιλέξει ήταν για το χαμηλό του κόστους.
 Το 1909 μόλις 26 χρόνων άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην τουριστική πόλη Deauville  όπου πούλαγε γυναικεία καπέλα και το 1913 άνοιξε και το δεύτερό της κατάστημα στην περιοχή Biarritz όπου αρχικά και σε αυτό πούλαγε καπέλα.Από την στιγμή όμως που οι ''έχοντες συνείδηση μόδας'' πελάτες της πήγαν στο Παρίσι-στην αρχή του πολέμου- οι Boutiques Chanel άρχισαν να ακμάζουν.

www.modelandshop.com

Έφτασε λοιπόν στο σημείο σε αυτά τα δύο καταστήματα να απασχολεί 300 άτομα.
Το 1920 κατά την διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης μετέφερε τον οίκο ραπτικής της στο Παρίσι, στην οδό Cambon 31.
Το 1923 δημιούργησε το άρωμα Chanel No5 γνωστό σε όλες μας αλλά και διαχρονικό.


Το όνομα Coco Chanel στην υψηλή ραπτική προσδίδει εμπιστοσύνη και κομψότητα,επίσης προσδίδει prestige,ποιότητα,άμεμπτο γούστο και αλάνθαστο στυλ.Η επιρροή της ήταν τόση που ήταν το μόνο πρόσωπο στον τομέα της που αναφερόταν στο περιοδικο ΤΙΜΕ,ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον 20ο αιώνα.
Η φήμη της Chanel αλλά και το ύφος της,παρέμειναν περισσότερο από την ζωή της.Ήταν μια γυναίκα μπροστα από την εποχή της,στην πραγματικότητα,ίσως η πρώτη γυναίκα στο κίνημα απελευθέρωσης των γυναικών.
Οι καινοτομίες της Coco Chanel είναι βασικά κομμάτια της καρνταρόμπας πολλών γενεών γυναικών: τα jersey ταγέρ και φορέματα,τα ντραπέ τουρμπάνια,τα πουκάμισα,οι πλισέ φούστες,τα γυναικεία πουλόβερ,οι μπλούζες χωρίς γιακά,τα πλεκτά ταγέρ,οι δίχρωμες γόβες (μπεζ με μαύρη μύτη),γόβες χωρίς φτέρνα,τα strapless φορέματα,οι καμπαρντίνες...Δημιούργησε επίσης,το μικρό μαύρο φόρεμα



                                                    www.bonjourdefrance.com
όπου έχει μείνει στην ιστορία,τη ζώνη-αλυσίδα,το άρωμα Νο5,το total look,τα κοσμήματα στα ρούχα,την καπιτονά τσάντα με την αλυσίδα,τις γυναικείες πυτζάμες,το unisex στυλ και τα γυναικεία παντελόνια!Σημαντικό επίσης είναι ότι αυτή καθιέρωσε το μαύρισμα και τα κοντά μαλλιά στις γυναίκες.
Η ίδια η Chanel είχε αναφέρει-->  ''Δεν μπήκα στην κοινωνία αυτή επειδή έπρεπε να σχεδιάσω ρούχα.Σχεδίασα ρούχα ,ακριβώς επειδή μπήκα στην κοινωνία αυτή.Επειδή ήμουν η πρώτη που έζησε τη ζωή αυτού του αιώνα''.
Το 1931,η Chanel μισθώθηκε από τον Samuel Goldwin για ένα εκατομμύριο δολάρια για να ντύσει τα αστέρια του,συμπεριλαμβανομένων των Kathrine Hepburn,Grace Kelly,Elizabeth Taylor και Gloria Swanson.
Εκτός από την δουλειά της στην υψηλή ραπτική,σχεδίασε επίσης και κουστούμια για θεατρικά,όπως την Αντιγόνη του Κοκτώ (1923) και το ''Oedipus Rex''(1937),όπως επίσης και κουστούμια ταινιών.
Πέθανε μόνη στην Λωζάνη της Ελβετίας το 1971,Πριν από το θάνατό της,ένα κουστούμι της ή μια βραδινή τουαλέτα της στοίχιζε τουλάχιστον $12.000.

Η Katharine Hepburn πρωταγωνίστησε το 1969 στο Broadway στο μιούζικαλ ''Coco'',που ήταν βασισμένο στη ζωή της Coco Chanel.



Ήθελα πολύ να σας μιλήσω για την ζωή της Coco Chanel,μιας και την θεωρώ μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες στον χώρο της μόδας!Κάλο είναι για κάποιους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία να μάθουμε κάτι παραπάνω για την ζωή τους.
Ελπίζω να σας αρέσει και θα περιμένω τα σχόλια σας και την άποψή σας για αυτή την γυναίκα.


πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Κοκό_Σανέλ


20 σχόλια:

  1. Ωραίο κείμενο και οι φωτογραφίες που βρήκες φοβερές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι γυναίκα σύμβολο πραγματικά!! Πολύ ωραίο ποστ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια έχεις βραβειάκι πέρασε από το blog μου να το παραλάβεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπεροχη αναρτηση Μαρω μου, μου αρεσει πολυ η Coco Chanel ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. she is such an icon and an inspiration to so many people:)
    lots of love xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Heyy! Lovely blog :)
    Follow each other??
    the-glamorous-diva.blogspot.in

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η γυναικα αυτη ειναι συμβολο ομορφιας, εξυπναδας, στυλ, επιχειρηματικοτητας, κομψοτητας, πρωτοπορίας, διαχρονικοτηρας και ενα σωρό άλλων πραγματων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνίσω απόλυτα!!!Και πιστεύω ότι την Coco Chanel θα την αγαπούν πολλές μελλοντικές γεννιές ακόμη!!!

      Διαγραφή
  8. πόσο υπέροχο - διαφορετικό ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για τα καλά σου λόγια χαίρομαι πολύ που σου άρεσε~

      Διαγραφή
  9. Yeaah, she was a great women!
    And my mum loves this perfume:)

    Nice post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπάω πολύ την Coco, το στύλ την προσωπικότητά της! εξαιρετικό post :) υπάρχει και μια πολύ ωραία ταινία πρόσφατη, δεν θυμάμαι τον τίτλο ακριβώς :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πραγματικά μεγάλη προσωπικότητα,έχω ακούσει και εγώ για την ταινία και θέλω πολύ να την δω!!

      Διαγραφή