Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Fragonard...μουσείο αρωμάτων.Αξέχαστη εμπειρία!



Μια μοναδική εμπειρία και είχα την τύχη και την απεριόριστη χαρά να ζήσω ήταν η επίσκεψή που έκανα στο μουσείο αρωμάτων Fragonard όπου η έδρα του είναι στην Γαλλία.Το καλοκαίρι που μας πέρασε έζησα κάτι που έμοιαζε με όνειρο...πήγα ένα ταξίδι στην Γαλλία,συγκεκριμένα έμενα στις Κάννες και επισκέφτηκα πολλές περιοχές από την Κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή.Κάποιες από τις περιοχές που επισκέφτηκα ήταν οι Κάννες,τα χωριά της Προβηγκίας,την Νίκαια,το Σαν Τροπέ,το Μονακό και πιο συγκεκριμένα πήγα στο Μόντε Κάρλο και σε πολλά άλλα μέρη.Ένα μέρος που επισκέφτηκα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό είναι το Γκράς (Grasse) όπου εκεί είναι το μουσείο αρωμάτων της Fragonard.                                                                                                 

Grasse : The historic factory

Να αναφέρω ότι δυστηχώς μόνο δύο φωτογραφίες έχω από εκεί γιατί στα περισσότερα σημεία δεν επιτρεπόταν να τραβάμε φωτογραφίες γιατί υπήρχαν εργαζόμενοι όπου δεν επιτρέπετε να τους φωτογραφίζουμε!Κάποιες φωτογραφίες που θα δείτε είναι από το internet μόνο και μόνο για να σας δείξω τις ομορφιές που αντίκρυσα!Να δούμε όμως την ιστορία αυτού του μουσείου αρωμάτων.Να αναφέρω ότι στο μουσείο αυτό βρίσκετε και το εργοστάσιο παρασκευής των αρωμάτων και έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος όπου βρίσκετε το μουσείο.Είναι στην καρδιά της Παλιάς Πόλης και είναι ένα από τα παλαιότερα στην Grasse.Το εργοστάσιο αυτό κατασκευάστηκε το 1782.Το 1926 πήρε το όνομά του ''Parfumerie Fragonard'' ως φόρος τιμής στο διάσημο ζωγράφο Jean-Honore Fragonard.
Το ''εργοστάσιο των λουλουδιών'' (Fabrique des fleurs) είναι αφιερωμένο στην αρωματοποιία και περιβάλλεται από ένα πανέμορφο κήπο με αρωματικά φυτά όπου χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των αρωμάτων που φτιάχνονται στο εργοστάσιο.Αυτό το σύγχρονο εργοστάσιο εγκαινιάστηκε το 1986 και είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για την παρασκευή των προιόντων του εργοστασίου.
Αυτές είναι οι φωτογραφίες που κατάφερα να τραβήξω από το εργοστάσιο-μουσείο κατά την ξενάγησή μας σε αυτό.



 Αυτός είναι ένας χάρτης με τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των αρωμάτων και των υπόλοιπων προιόντων που παρασκευάζουν.


Αυτό είναι ένα μέρος του εργοστασίου όπου παρασκευάζονται κυρίως κρέμες περιποίησης προσώπου αλλά και σώματος.Όπως βλέπετε στην φωτογραφία τα μπουκάλια είναι τα ήδη έτοιμα προιόντα.Στον ακριβώς δίπλα χώρο όπου δυστηχώς δεν κατάφερα να τραβήξω κάποια φωτογραφία είναι ο χώρος όπου πραγματοποιήτε το τελευταίο στάδιο κατασκευής των προιόντων δηλαδή η τοποθέτησή τους σε μπουκάλια ή δοχεία.
Είναι πολλές γνωστές εταιρείες που συνεργάζονται με το εργοστάσιο της Fragonard και παίρνουν τα αρώματα,συγκεκριμένα την κύρια αρωματική ουσία και δημιουργούν τις κολώνιες όπου εμείς αγοράζουμε από τα καταστήματα καλλυντικών.Στην Γαλλία είναι πολύ γνωστά και αγαπητά τα σαπούνια που κατασκευάζει η εταιρεία,δείτε κάποια από αυτά:








Από τις κολώνιες αυτή όπου είναι πολύ γνωστή στην Γαλλία είναι το Soleil.
και το Grain de Soleil!


Να σας πω ότι φτιάχνουν πολύ ωραία προιόντα αντρικής περιποίησης,επίσης πολύ όμορφα σετ με κολώνιες αλλά και προιόντα περιποίησης προσώπου όπως κρέμες ημέρας και νύχτας για ενυδάτωση αλλά και αντιριτυδικές,ορούς περιποίησης προσώπου και πολλά άλλα προιόντα περιποίησης!
Πραγματικά μπορώ να πώ ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία που χαίρομαι πάρα πολύ που την έζησα.Δεν γνώριζα πολλά για αυτό το μουσείο και ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πολλές εταιρείες που όλες γνωρίζουμε αλλά δυστηχώς δεν τις θυμάμαι όλες, συνεργάζονται με την Fragonard και φτιάχνουν αρώματα που όλες αγαπάμε πολύ!
Είναι μια διαφορετική ανάρτηση αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα αλλά χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία.Ελπίζω να σας άρεσε και να μην σας κούρασα,θα χαρώ πάρα πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας όπου μπορείτε να ρωτήσετε ότιδήποτε θελήσετε σχετικό με το μουσείο αρωμάτων!

Να αναφέρω ότι φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για την ιστορία του μουσείου βρήκα στο site της Fragonard όπου είναι το http://www.fragonard.com/

Φιλιά 
Μάρω





14 σχόλια:

  1. Πρέπει να πέρασες υπέροχα στη Γαλλία! Και στο μουσείο αρωμάτων, φαίνονται τέλεια από τις φωτογραφίες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ήταν πάρα πολύ όμορφα και φυσικά το μουσείο μου άρεσε πολύ!

      Διαγραφή
  2. Αχ ζήλεψα τι ωραία πρέπει να πέρασες υπέροχα στο μουσείο!!!!!Θέλω και εγώ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά εαν έχεις σκοπό κάποια στιγμή να πάς κάποιο ταξίδι θα σου πρότεινα την Κυανή ακτή γιατί είναι πανέμορφα!Εγώ ξετρελάθηκα και με το Μονακό!Για το μουσείο τί να πώ,φαίνετε και στις φωτογραφίες πόσο όμορφα είναι!

      Διαγραφή
  3. Αχχχχχχχχχχχ τι τέλειαααααα!!Ζήλεψα...Θέλω πολύ να επισκεφθώ την Νότια Γαλλία..και γενικά όλη την Γαλλία!!χαχαχ...υπέροχη εμπειρία!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά όπως το είπες υπέροχη εμπειρία!!!Όποτε τα καταφέρεις να πάς!!!!Θα σου αρέσει πάρα πολύ!!!Η νότια Γαλλία έχει πάρα πολύ όμορφα μέρη!!!

      Διαγραφή
  4. Πρέπει να ήταν τρομερή εμπειρία!! Ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!Και εγώ χαίρομαι πολύ που την μοιράστηκα μαζί σας!!!!

      Διαγραφή
  5. ζηλευωωωω.,..θελω και γω να παω στη Γαλλια..πολυ ωραιο ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή