Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

~Christian Dior~Ένα όνομα...που άφησε ιστορία στον χώρο της μόδας!





Όλες οι γυναίκες αλλά και οι άντρες γνωρίζουμε τον Christian Dior.Τον γνωρίζουμε από τον οίκο μόδας που είχε δημιουργήσει αλλά και από τα καλλυντικά που έχει δημιουργήσει για την περιποίηση αλλά και την ομορφιά και των δυο φύλων.Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά για τον Μεγάλο Σχεδιαστή Christian Dior;




Ο Christian Dior είναι Γάλλος σχεδιαστής όπου πραγματικά έχει αφήσει ιστορία στον χώρο της μόδας.Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1905 και πέθανε στις 24 Οκτωβρίου 1957.Γεννήθηκε στο Γκρανβίλ της Νορμαδίας και το 1910 μετακόμισε στο Παρίσι.Σπούδασε στο Ecole des Sciences Politiques το διάστημα 1923 έως 1926 και έγινε διπλωμάτης μιας και ήταν η επιθυμία των γονιών του.

 το σπίτι του Dior στο Granville

Η καριέρα του στον χώρο της μόδας ξεκίνησε στην δεκαετία του 1930 όταν αποφάσισε μετά από παρότρυνση ενός φίλου του (του Jean Ozenne) να πουλήσει κάποια σχέδια του σε διάφορους οίκους μόδας υψηλής ραπτικής.Εργάστηκε ως σχεδιαστής στον οίκο υψηλής ραπτικής του Robert Piquet το 1938 αλλά το 1939 σταμάτησε η συνεργασία τους όταν άρχισε ο Β Παγκόσμιος πόλεμος.
Από το 1941 έως το 1946 εργάστηκε στον Lucien Lelong.To 1946 άνοιξε τον δικό του οίκο μόδας στο Παρίσι με την βοήθεια του οίκου υφασμάτων Boussac.Ο οίκος Dior στεγάστηκε σε ένα πολύ όμορφο κτήριο στο νούμερο 30 της Avenue Montaigne.Διευθυντής του οίκου ήταν ο Jacques Rouet.
To 1947 και πιο συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 1947 πραγματοποίησε την πρώτη του επίδειξη μόδας όπου παρουσίασε 90 δημιουργίες του φορεμένα από 6 μοντέλα.
Τότε ήταν που ξεκίνησε και η πολύ μεγάλη του επιτυχία με την δημιουργία ενός νέου στυλ που ονομάστηκε από την εκδότρια του Harper's Bazaar : "New Look".
Το New Look αποτελείτε από στρογγυλούς ώμους,στενή μέση,φαρδιές μακριές φούστες και γόβες με ψηλά μυτερά τακούνια.






Ο Christian Dior ήταν αυτός που αναβίωσε την υψηλή ραπτική του Παρισιού που είχε παρακμάσει στην διάρκεια του Παγκόσμιου πολέμου και έτσι το Παρίσι έγινε το επίκεντρο της μόδας.
Το 1947 λάνσαρε στην αγορά το πρώτο άρωμα όπου είχε την ονομασία Miss Dior.


To 1954 γνωρίζει τον Yves Mathieu Saint Laurent και τον προσλαμβάνει στην νέα Μπουτίκ (Grande Boutique) που είχε ανοίξει όπου εκεί παρουσίασε και την σειρά του με καλλυντικά.
Ο πετυχημένος σχεδιαστής μόδας πέθανε εντελώς ανεπάντεχα το 1957 (24 Οκτωβρίου 1957) από καρδιακή προσβολή.
Ο Οίκος Dior όμως συνέχισε να αναπτύσσετε και μετά τον θάνατο του Christian Dior από τους επικεφαλής σχεδιαστές Yves Saint Laurant,Giafranco Ferre και John Galliano.






























Κύρια πηγή πληροφοριών: Βικιπαιδεία 



Θα τα πούμε πολύ σύντομα...

Φιλιά 
Μάρω





3 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια αναρτηση, δεν ηξερα τοσο πολλα χεχε ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ!!!Να πω την αλήθεια ούτε εγώ ήξερα και ψάχνοντας μου ήρθε η ιδέα για το post!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι τυχαιο που πολυ γνωστα ονοματα της υψηλης ραπτικης εκαναν τα πρωτα τους βηματα στον οικο dior!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή