Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ALOE VERA το θαύμα της φύσης!!!!!

Όλες γνωρίζουμε το θαυματουργό κατά τη άποψή μου φυτό Aloe Vera.Άλλες το γνωρίζουν καλύτερα και άλλες γνωρίζουν λιγότερα.Είναι γνωστό γιατί χρησιμοποιήτε πολύ πέρα από την Ιατρική και στην Κοσμητολογία και στην Αισθητική.Η Aloe Vera ή αλλιώς Αλόη η γνήσια είναι γνωστή και ως θαύμα της φύσης!!Παρακάτω θα δούμε όλες τις ευεγερτικές της δυνατότητες!!!


Το φυτό αυτό έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μέσα του περίπου 200 διαφορετικά συστατικά,κάποια από τα οποία είναι πολύ σπάνια στη φύση.
Η αλόη είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών,ειδικά τις Α, C, E, σημαντικές βιταμίνες που είναι γνωστές ως αντιγηραντικές και βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς δέρματος,μαλλιών,δοντιών,ούλων.Οι βταμίνες αυτές έχουν την δυνατότητα να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς αλλά και προλαμβάνουν τις καρκινογενέσειςπου γίνοντα καθημερινά μέσα στον οργανισμό μας.Η βιταμίνη Ε έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.
Η αλόη περιέχει επίσης Βιταμίνες της ομάδας Β (Β1,Β2,Β3,Β6,Β12 και φυλλικό οξύ).Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν στην καλή καρδιακή λειτουργία,βελτιώνουν τη μνήμη,τη συγκέντρωση και την ισορροπία.Θεωρούνται ως φυσικό ηρεμιστικό του οργανισμού και είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της αναιμίας.Το φυλλικό οξυ είναι απαραίτητο για την σύνθεση του DNA και του RNA του οργανισμου.
Άλλα συστατικά που περιέχει είναι Σαλυκιλικό οξύ,Μαλικό οξύ,Σαπονίνη,Λιγνίνη και Αιθέρια Έλαια.
Ένα από τα πιο θαυματουργά συστατικά της αλόης είναι το Acemannan το οποίο έχει την δυνατότητα να δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.Βελτιώνει τον συνολικό μεταβολισμό και τη λειτουργία του κυττάρου και διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου.
Στο χυμό της αλόης βρίσκονται σε μικρές ποσότητες συστατικά που λεγονται Ανθρακινόνες.Οι ανθρακινόνες έχουν αναλγητικές,αντιβακτηριδιακές,αντιμυκητιασικές,αντιικες,αντιβιοτικές και αντιφλεγνονώδης ιδιότητες.






Η αλόη η γνήσια όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά,τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες.Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός.Αυτός περιέχει την αλοίνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι.Από την άλλη,το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου,είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί,είναι καταπραυντικόκαι λέγεται ότι βοηθά στην επούλωση.
Η αλόη Βέρα χάρη στην περιεκτικότητάτης σε θρεπτικά και τις αντιοξειδωτικλες της ιδιότητες,βοηθά κατ'αρχήν στην πρόληψη των τραυματιστών στους επιθήλιους ιστούς και έπειτα στη γρήγορη επούλωσή τους,αν τραυματιστούν.Τα αντιοξειδωτικλα πολεμούν τις ''ελεύθερες ρίζες'',της ασταθείς ενώσεις που δημιουργεί ο μεταβολισμός μας και βρίσκονται στους περιβαλλοντικούς παράγοντες μόλυνσης.Οι ελεύθερες ρίζες θεωρούνται υπέυθυνες για την πρόκληση διαφόρων προβλημάτων στον οργανισμό και την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.Το επιθήλιο είναι ένα στρώμα κυττάρων που καλύπτει το σώμα ή επενδύει μια κοιλότητα που συνδέεται μαζί του.Το μεγαλύτερο επιθήλιο είναι το δέρμα μας,αλλά αφορά και σε άλλα σημεία του οργανισμού μας.


2)http://el.wikipedia.org/wiki/Αλόη_η_γνήσια 



Φιλιά 
Μάρω!!!!!!!!!









4 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Μάρω, είμαι το νέο σου μέλος, θα χαρώ να περάσεις και από το δικό μου μπλογκ και να γίνεις μέλος αν σου αρέσει, φιλιά Βίκυ
    http://vickymarple.blogspot.gr/2013/10/september-likes-and-dislikes-giveaway.html?showComment=1381307049566#c1410953736404543188
    KAI H ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK
    https://www.facebook.com/pages/vickymarpleblogspotcom/148454648632817?ref=hl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Vicky,χαίρομαι πολύ που έγινες μέλος στο blog μου!!!Ελπίζω να σου αρέσει!!!!!!!Είδα και εγώ το Blog σου και μου άρεσε πολυ!!!!!Εννοείτε ότι ήδη έγινα μέλος και στο blog σου και στην σελίδα σου στο facebook.Ελπίζω να τα λέμε συχνά είτε στο blogs σου είτε στο δικό μου!!!!!!Φιλια

      Διαγραφή
  2. κοιτα να δεις....ολα αυτα η aloe vera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Cate!Πραγματικά προσφέρει πάρα πολλά η aloe vera,γι'αυτό και την αγαπάμε πολύ στην αισθητική!!!!!!!

      Διαγραφή