Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Καθαρισμός προσώπου

Γειά σαςςςς κορίτσια μου!!!!!!!

Ελπίζω να είσαστε όλες καλά μιας και σήμερα είναι Κυριακή με πολύ όμορφο καιρό!Σκέφτηκα λοιπόν αφού είναι Κυριακή και έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ'ότι μέσα στην εβδομάδα να ασχοληθούμε με την περιποίηση και το σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας μας!



Πόσες φορές βαριόμαστε να καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας από το μακιγιάζ μετά από μια βραδινή έξοδο λόγο κούρασης ή μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά?Μην ξεχνάτε όμως κορίτσια ότι τα κατάλοιπα από το μακιγιάζ και η σκόνη από την ατμόσφαιρα δεν είναι καλό να μένουν στην επιδερμίδα μας κατά την διάρκεια του ύπνου γιατί κάνουν την επιδερμίδα μας θαμπή και άτονη και μελλοντικά θα φαίνετε ένα δέρμα κουρασμένο!!!!!Για σκεφτείτε ένα πολύ όμορφο μακιγιάζ σε ένα θαμπό και απεριποίητο δέρμα????Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση της επιφερμίδας μας!!!
Για αρχή θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό ντεμακιγιάζ να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του μακιγιάζ μας με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό καθαρισμού.Βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε λίγο βαμβάκι αν πρόκειτε για το νερό ή μια σχετικά μικρή ποσότητα από το γαλάκτωμα καθαρισμού καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις για να μην το ερεθίσουμε!Εγώ συνήθως αφού κάνω αυτό το βήμα καθαρίζω το πρόσωπό μου και με ένα σαπόυνι υγρό ειδικό για το ντεμακιγιάζ του προσώπου.
ΑΑΑ θέλω να τονίσω ότι πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του ντεμακιγιάζ μας θα 
πρέπει να έχουμε πλύνει πολύ καλά τα χέρια μας για να φύγουν όλοι οι μικροοργανισμοί.Αρχικά μπορούμε να πλύνουμε τα χέρια μας με ένα κρεμοσάπουνο και μετά καλό είναι να τα πλύνουμε και με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι όπως για παράδειγμα το Dettol ή το Triclocarban.                              
Ας συνεχίσουμε λοιπόν με το καθαρισμό της επιδερμίδας μας όπου αφού την καθαρίσουμε καλά θα πρέπει να καθαρίσουμε καλά και την περιοχή των ματιών με ένα ειδικό προιόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών.Τονίζω ότι επειδή η περιοχή των ματιών έιναι πολύ ευαίσθητη και το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό θα πρέπει να κάνουμε πολύ απαλές κινήσεις για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του καθώς και ερεθισμούς.Είναι πολύ σημαντικό όμως να καθαρίσουμε πολύ καλά την περιοχή των ματιων.
Αφού τελειώσουμε με το ντεμακιγιάζ και περάσουμε το πρόσωπό μας και με λίγη τονωτική λοσιόν χρησιμοποιώντας βαμβάκι για να εξισορροπίσει το ph της επιδερμίδας,μπορούμε να κάνουμε ένα peeling για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να είναι ακόμη πιο λαμπερή η επιδερμίδα μας.Η συχνότητα με την οποία μπορούμε να κάνουμε peeling εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος μας!!2-3 φορές την εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε αν έχουμε λιπαρή ή κανονική επιδερμίδα,1 φορά την εβδομάδα αν έχουμε ξηρό δέρμα και 1 φορά στις 2 εβδομάδες αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα.
Τελευταίο βήμα είναι η ενυδάτωση!Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια ενυδατική κρέμα όπου θα έχουμε επιλέξει την κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας μας αλλά θα χρησιμοποιήσουμε και μια ενυδατική κρέμα ματιών!!!!!!

                                                          Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!!
                                                                                   Φιλιά
                                                                                   Μάρω!!!.

10 σχόλια:

  1. Πολυ χρησιμη αναρτηση Μαρω μου ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά κορίτσι μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλές συμβουλές! Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τέλεια επιδερμίδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κοραλλία μου!!!!!!!Και εγώ συμφωνώ ότι ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό!!!!!

      Διαγραφή
  4. πολυ χρησιμο ποστ Μαρω! Εγινα και εγω μελος σου! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κορίτσι μου,χαίρομαι πολύ που έγινες μέλος στο blog μου!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Να είσαι καλά!!!!!Καλως ήρθες στο blog μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aaa καλά εγώ συνέχεια βαριέμαι!!Βέβαια πλέον πάντα αφαιρώ το μακιγιάζ πλέον..ακόμα και με απλό μωρομάντηλο! (αν είμαι κάπου όπου δεν έχω ντεμακιγιάζ)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς μωρομάντηλα,τουλάχιστον να παίρνεις τα μαντηλάκια που είναι ειδικά για ντεμακιγιάζ!!!!!!!Αν και από το τίποτα πχ κάπου σε φιλοξενούν και δεν υπάχει κάποιος άλλος τρόπος να ξεβαφτείς τότε οκ!!!!!

      Διαγραφή